vodilna slika

Predavanje "Motnje dihanja v spanju"

dne 14. 03. 2018, 17:00

Lokacija: ŠC Novo mesto, predavalnica Višje strokovne šole

Organizator: Društvo koronarnih bolnikov Dolenjske in Bele krajine

Društvo koronarnih bolnikov Dolenjske in Bele krajine zaključuje tretje leto aktivnega delovanja. Trenutno izvajamo dvakrat tedensko rehabilitacijsko vadbo v štirih skupinah (v Šmarjeških Toplicah, Novem mestu in v Metliki), lani smo skupaj izvedli 2505 ur vodenih vadb. Naša dejavnost vključuje tudi vsakomesečne organizirane pohode ter izobraževanje bolnikov.

Naše drugo letošnje predavanje bo v sredo, 14.3. 2018, ob 17.00 uri v srednji predavalnici Višje strokovne šole na Šolskem centru Novo mesto, Šegova ulica 112.

Skupaj bomo prisluhnili predavanju na temo Motnje dihanja v spanju, ki ga bo imela pnevmologinja dr. Irma Rozman Sinur iz Splošne Bolnišnice Novo mesto.

Koronarni bolniki smo bolj kot ostali ljudje ogroženi zaradi teh motenj, ki rušijo strukturo spanca in s tem povzročajo dnevno utrujenost, pomembne padce nasičenosti krvi in visok krvni tlak, s čemer je ogroženost za vnovične srčno-žilne dogodke (možganska kap, srčni infarkt) še bistveno višja kot pri zdravih ljudeh.

Po predavanju bo imelo društvo redni letni občni zbor, na katerem bomo pregledali delo v lanskem letu in potrdili načrte za letos.

Naše temeljno poslanstvo je skrb za vključevanje čim večjega števila bolnikov v našo dejavnost in s tem tudi v razvejane aktivnosti vseživljenjske rehabilitacije. Ob tem je podpora vas, predstavnikov medijev, zelo pomembna. Zelo veseli bomo vašega odziva in vam z veseljem pripravili potrebne podatke, izjave… kratko informacijo o širini naše dejavnosti lahko pregledate na naši spletni strani: koronarnodrustvo-dbk.si.

nazaj